Scholenfusie

Een fusie van twee scholen is natuurlijk het leukst als we ook nog mogen uitkijken naar een prachtig nieuw schoolgebouw! De gemeenteraad is bezig om een besluit te nemen over het budget voor de nieuwbouw. We hopen dat we snel groen licht krijgen, zodat we dit jaar nog met de voorbereidingen kunnen beginnen. Het belooft een spannende en boeiende tijd te worden!

Allemaal ‘de knop omzetten’
Een fusie is natuurlijk niet zomaar een gebeurtenis. Het is iets waarvoor we allemaal ‘even de knop moeten omzetten’. Lange tijd hebben onze scholen elk hun eigen weg bewandeld, nu komen onze wegen samen. Samen kun je immers meer dan alleen. Na goed overleg hebben we eensgezind hetzelfde doel voor de fusie: goed christelijk onderwijs met een fijne school waar iedereen met plezier ontwikkelt. De knop is om, we kunnen haast niet wachten om te starten.

Splinternieuw schoolgebouw
Het vooruitzicht is veelbelovend: een nieuwe, moderne school op de locatie van de huidige Ds. Van Maasschool. De nieuwe school belooft een fijne, stimulerende en vooral verbindende plek te worden, waar kinderen in een ideale omgeving kunnen leren en spelen. En daar hebben we uiteindelijk allemaal baat bij; kinderen, ouders en het schoolteam!

Hoe ziet de komende tijd eruit?
Natuurlijk vraagt u zich af wat er de komende tijd zoal gaat gebeuren. Ook voor ons is dit nu nog een belangrijke vraag omdat er nog veel stappen gezet moeten worden. Alles is nog niet in detail uitgewerkt. Een paar stappen kunnen we wel aangeven:

1. Tot aan augustus 2022  blijven de beide scholen nog zelfstandig en krijgen de kinderen gewoon les in hun eigen school.
2. Vanaf augustus 2022 hopen beide scholen gefuseerd te zijn. We maken gebruik van beide schoollocaties.
3. Fase van nieuwbouw; omdat het nieuwe schoolgebouw op de locatie komt van de van Masschool, gaan alle kinderen en alle teamleden eerst tijdelijk naar de locatie van De Goede Herder. Er zullen lesunits geplaatst worden om iedereen een goede plek te kunnen geven.
4. Als het nieuwe schoolgebouw klaar is; dan verhuizen we allemaal naar het nieuwe gebouw aan de Flessenbergerweg.

Het is nu nog niet goed mogelijk om aan te geven hoelang het zal duren voordat de nieuwbouw klaar is. We hopen dat het binnen drie jaar gaat lukken, maar dat is niet zeker.
  • Strip
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT